Wednesday 30 October 2013

shawarma

daripada daging.

rupa dalam


rupa asal


timun,salad,anggur dan minyak zaiton


anggur masam tetapi sedap selepas dibakar


daging (rebus sampai air kering, sejukkan) tabur sumac


letak dalam roti arab


gulung kemas


sapu minyak zaiton dan bakar 5 minit


Resipi:
Ikut seperti di atas, tak perlu garam. Tak perlu salad tetapi Kak Monie rasakan terlalu banyak daging yang diperlukan, lalu disertakan salad. Kalau dimakan tanpa dibakar agak liat roti arab ni. Apabila dibakar roti  menjadi ranggup.

Tambahan anggur dalam salad ni sebab Kak Monie mendapat hadiah anggur yang agak masam. Semua isi rumah tak suka lalu terfikir untuk memasukkan dalam salad. Satu percubaan yang menarik sebab rasa anggur menjadi manis sebab sumac mempunyai rasa seperti lemon. Selepas dibakar, anggur menjadi lebih sedap.

No comments:

Post a Comment