Saturday, 1 March 2014

masak

... yang sengaja dirakam

mi sua - resipi asal  laksa pangkur- dimakan dengan ikan kembung belah belakang, sumbat sambal tumis dan kemudian ikan digoreng (bila dah relaks nanti Kak Monie bagi resipi. Dalam blog lama dah pernah letak resipi). Layan gambar dulu


laksa pangkor
versi sambal sotong


versi sambal telur


kuetiau dan bihun sup


ayam golek


ayam tak golek he he he


stew daging


set nasi je... ada tiram goreng kunyit, stew, sambal telur & ayam tak golek


mi ala maggi kari



Resipi Maggi Kari:
mi ala maggi kering - celur

Kuah:
bawang
serbuk cili
kuib ayam
telau
sawi
kobis
bebola ikan
kek ikan

Tumis bawang.
Masuk serbuk cili.
Masuk air dan kiub ayam.
Masuk sayur.
Akhir masuk telur.
Rasa garam.

No comments:

Post a Comment