Zaman anak dara Kak Monie pernah merasai makanan ni sebab 'housemate' orang Jawa Johor. Hampir 30 tahun tak merasainya sehinggalah ke Sarawak baru dapat menikmati semula makanan ni sebab Kak Monie ke rumah orang Jawa Johor juga. Terima kasih Suhana kerana menjamu makanan ini - ye le Wan Saophy yang belikan pisang goreng tetapi Sue yang menyambalkannnya.
Resipi:
segenggam cili padi
(ikut genggam masing-masing)
1 ulas bawang putih
(ikut genggam masing-masing)
1 ulas bawang putih
1 - 2 sudu makan gula
kicap
- tumbuk cili, bawang dan gula
- masuk dalam bekas
- masuk dalam bekas
- campur kicap
*** Anekdot
Bawang putih untuk hilang rasa pijar. Tumbuk cili dan gula supaya tak percik air cili masuk ka dalam mata he he he - puan resipi harap maklum
*** Anekdot
Bawang putih untuk hilang rasa pijar. Tumbuk cili dan gula supaya tak percik air cili masuk ka dalam mata he he he - puan resipi harap maklum
No comments:
Post a Comment