...sebab masak ayam pertama kali selepas balik Mekah (25 Ogos) masak dengan apa yang ada dalam peti sejuk sebab sudah lama tidak masak - he he he
Resipi
1 ekor ayam - potong kecil1 sudu besar serbuk kari
1 sudu besar serbuk cili
1 sudu besar serbuk masala
1 sudu besar serbuk jintan putih
1 sudu kecil serbuk kunyit
1 biji bawang besar - mayang
2 ulas bawang putih - cincang
3 biji cili padi (sebiji-sebiji)
2 sudu besar minyak
2 sudu besar madu
1 sudu kecil garam
1/2 kiub ayam
2 cawan air (opsyen)
* 1 sudu besar minyak sapi
bahan kisar:
1/2 bawang besar
4 ulas bawang putih
3 biji cili padi
- semua bahan di gaul
- perap 1-2 jam
- masak sampai ayam empuk
- jika perlu kuah tambah air
bahan kisar:
1/2 bawang besar
4 ulas bawang putih
3 biji cili padi
- semua bahan di gaul
- perap 1-2 jam
- masak sampai ayam empuk
- jika perlu kuah tambah air
- sebelum tutup api masukkan minyak sapi
No comments:
Post a Comment