resipi ihsan Aisyah
1 ruas batang teratai - celur + garam
cendawan inoki
cendawan telinga kera @ black fungus @ mokyi
karot - celur
halia - potong kasar
minyak
* daun bawang (opsyen)
bahan sos:
1/2 sudu besar kicap
1 sudu besar sos tiram
1 kiub ayam
1/2 sudu kecil garam bawang putih
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu besar gula perang
2-3 sudu besar air rebus
- tumis halia
- masukkan cendawan mokyi
- masukan bahan sos
- masukkan semua berbaki
1/2 sudu besar kicap
1 sudu besar sos tiram
1 kiub ayam
1/2 sudu kecil garam bawang putih
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu besar gula perang
2-3 sudu besar air rebus
- tumis halia
- masukkan cendawan mokyi
- masukan bahan sos
- masukkan semua berbaki
- hias dengan daun bawang
No comments:
Post a Comment