rupa dalam
rupa asal
timun,salad,anggur dan minyak zaiton
anggur masam tetapi sedap selepas dibakar
daging (rebus sampai air kering, sejukkan) tabur sumac
letak dalam roti arab
gulung kemas
sapu minyak zaiton dan bakar 5 minit
Resipi:
Ikut seperti di atas, tak perlu garam. Tak perlu salad tetapi Kak Monie rasakan terlalu banyak daging yang diperlukan, lalu disertakan salad. Kalau dimakan tanpa dibakar agak liat roti arab ni. Apabila dibakar roti menjadi ranggup.
Tambahan anggur dalam salad ni sebab Kak Monie mendapat hadiah anggur yang agak masam. Semua isi rumah tak suka lalu terfikir untuk memasukkan dalam salad. Satu percubaan yang menarik sebab rasa anggur menjadi manis sebab sumac mempunyai rasa seperti lemon. Selepas dibakar, anggur menjadi lebih sedap.
No comments:
Post a Comment