... sempena hari lahir bos, asal nak buat pulut kuning guna kunyit untuk makan dengan rendang, tetapi disebabkan juga permintaan untuk serawa durian, sambal tumis, ikan kering dan kelapa dengan itu Kak Monie kalerkannya - tetapi bila nak makan dengan ikan kering dan kelapa kurang berselera sebab mind set pulut mesti putih, tetapi bila dah makan tak boleh berhenti. Kita buat dia dan kita makan dia no hal kan?
31/2 pot air
1 sudu kfc warna kuning cecair
- high pressure 7 minit
- tutup elektrik
- lepas wap
1 santan kotak 200 ml
1 cawan air panas
5 sudu kfc garam halus
2 sudu kfc gula
- curah cecair dalam pulut
- tutup dengan penutup sekitar 10 minit
***Anekdot
Jika pulut jenis bijirin kecil memadai sukatan di atas tetapi jika bijirin agak besar tambah 1 cawan air, cawan matriks ye!
No comments:
Post a Comment