... memang sedap, lemak berkrim dan banyak bahan yang digunakan, berbaloi pada rasa bukan pada RM he he he. Kak Monie teringat dadih susu kerbau
ihsan Salbiah
resipi diambil dari Youtube
Resipi 1 (Salbiah)
10 g agar-agar tali1 liter air
1 tin susu pekat
1 liter susu segar uht
450 g krimer
1/4 sudu kecil vanila
secubit garam
- masak agar-agar dengan air
- setelah larut agar-agar masukkan susu pekat
- masukkan semua yang lain dan tapis
- masukkan dalam bekas dan sejukkan
Resipi 2 (Hafishah)
agar-agar tali
gula
air
susu
- rendam agar-agar dan tos
- sukat agar-agar contoh 1 mangkuk, cecair 7 mangkuk = 1:7
- air 3 mangkuk
- susu 4 mangkuk
- gula
-buah-buahan seperti laici dsb.
- masukkan dalam bekas dan sejukkan
No comments:
Post a Comment