ihsan Gee via Nasser
Resipi
ekor lembu, betis dan tulang tengkuk
- daging jenis liat
cara penyediaan dan bahan:
minyak masak+ minyak zaiton
700g bawang holland
350g saleri
100g bawang putih
- sampai lembut
350g karot potong besar- 5-8nminit
- masukkan daging
- masukkan air 20 minit
- sisa atas rebusan buang supaya tidak keladak
4 kiub daging lembu
4 sudu besar kicap manis
1 sudu besar serbuk paprika
3 sudu besar lea and perin
2 helao daun dalam
3 sudu besar lada hitam - tumbuk
1 sudu kecil italian herbs
6 sudu kecil tomato puri
- reneh 1 jam
- keluarkan sedikit karot
300g kentang
1 tin cendawan butang
reneh 1 jam
1 tin bake beans
masukkan balik karot
3 tomato - potong 4
pekatkan kuah (roux):
50g mentega
50g tepung gandum
- masak kuning pucat
2 sudu besar campuran mentega
1 tin kacang peas
700g bawang holland
350g saleri
100g bawang putih
- sampai lembut
350g karot potong besar- 5-8nminit
- masukkan daging
- masukkan air 20 minit
- sisa atas rebusan buang supaya tidak keladak
4 kiub daging lembu
4 sudu besar kicap manis
1 sudu besar serbuk paprika
3 sudu besar lea and perin
2 helao daun dalam
3 sudu besar lada hitam - tumbuk
1 sudu kecil italian herbs
6 sudu kecil tomato puri
- reneh 1 jam
- keluarkan sedikit karot
300g kentang
1 tin cendawan butang
reneh 1 jam
1 tin bake beans
masukkan balik karot
3 tomato - potong 4
pekatkan kuah (roux):
50g mentega
50g tepung gandum
- masak kuning pucat
2 sudu besar campuran mentega
1 tin kacang peas
reneh 5 minit lagi
No comments:
Post a Comment