ihsan Ani Hamid
Resipi
1 cawan petai
1 cawan bilis - goreng
1 cawan tempoyak
2 sudu besar gula
1 cawan bilis - goreng
1 cawan tempoyak
2 sudu besar gula
garam
1 cawan santan pekat
2 batang serai - ketuk
3 helai daun kunyit - mayang halus
minyak
bahan kisar:
1 inci kunyit
1 cawan santan pekat
2 batang serai - ketuk
3 helai daun kunyit - mayang halus
minyak
bahan kisar:
1 inci kunyit
10-15 biji cili padi
6 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
- tumis bahan kisar sampai pecah minyak
- masukkan serai dan santan sampai mendidih
- masukkan tempoyak, garam dan gula
- masukkan daun kunyit, bilis dan petai
- tidak perlu asam keping
6 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
- tumis bahan kisar sampai pecah minyak
- masukkan serai dan santan sampai mendidih
- masukkan tempoyak, garam dan gula
- masukkan daun kunyit, bilis dan petai
- tidak perlu asam keping
No comments:
Post a Comment