Resipi:
2 cawan tepung gandum
2 sudu teh soda bikabonat
1 sudu teh baking powder
- ayak dua kali (kadang tak ayak he he he)
5 biji telur
1/3 tin krimer pekat
1 sudu teh vanila
*1/3 bar mentega (masuk dalam karamel)
karamel (sejukkan):
2 cawan gula kasar
2 cawan air panas
- tutup api masukkan 1/3 bar mentega
cara penyediaan:
- guna whisk untuk kocak telur
- masukkan tepung
- masukkan susu dan vanila
- akhir sekali masukkan karamel
- masukkan dalam Noxxa
- tahak sejam (ni tak sempat sebab tak cukup masa)
- steam 20 minit
- tutup elektrik
- jangan buka tudung
- biar dalam periuk Noxxa 20 minit lagi baru keluarkan kek
- semua sekali 40 minit
C&P
- semua sekali 40 minit
C&P
***Anekdot
paling cun bila buat kek yang ketiga, pertama macam kedut, kedua terkena piring semasa mengubah kek - tu le bila lama tak buat, skil pun ke laut juga. Kak Monie kurang minat kek ni
No comments:
Post a Comment