...kelas online
250g mentega premium (Luprak)
1 cawan Milo
3/4 cawan susu pekat1/4 cawan serbuk koko premium
1/4 cawan susu cair
300g biskut Marries
- masak susu pekat dan Milo
- masukkan susu cair dan biskut
- loyang lapik kertas - masuk adunan dan tekan
- masak susu pekat dan Milo
- masukkan susu cair dan biskut
- loyang lapik kertas - masuk adunan dan tekan
krim keju:
250g krim keju - keluar satu jam (suhu bilik)
1/2 cawan susu pekat @ 1/2 cawan icing
2 sudu besar gelatin + 50ml air panas
1 cawan whipping cream @ dairy cream (manis) non dairy (tidak manis)
- putar, masukan gelatin
- letak atas adunan kek batik
250g krim keju - keluar satu jam (suhu bilik)
1/2 cawan susu pekat @ 1/2 cawan icing
2 sudu besar gelatin + 50ml air panas
1 cawan whipping cream @ dairy cream (manis) non dairy (tidak manis)
- putar, masukan gelatin
- letak atas adunan kek batik
ganache:
150g whipping cream
250g dark chocolate bar @ coin
2 sudu besar mentega
2 sudu besar nutella
- masak cara double boil
- tuang atas krim keju
150g whipping cream
250g dark chocolate bar @ coin
2 sudu besar mentega
2 sudu besar nutella
- masak cara double boil
- tuang atas krim keju
***sediakan satu jam supaya sejuk baru
No comments:
Post a Comment