gambar dan resipi ihsan Kak Monie
Hari ini sembang dalam group whatsapp berkenaan dengan gulai biji cempedak dengan udang. Kak Monie kebetulan rendam biji cempedak untuk dibuat jeruk. Memandangkan biji cempedak tidak banyak, Kak Monie buatlah gulai gu dengan tulang ayam. Aisyah tanya ada lagi biji cempedak? Nak bagitau sedapnya gulai ni he he he
Resipi500g tulang ayam
biji cempedak - rebus
2 sudu besar serbuk kari daging
3 sudu besar santan
2 sudu besar serbuk kari daging
3 sudu besar santan
bahan kisar:
bawang besar
bawang putih
halia
bawang besar
bawang putih
halia
tumis darat:
bawang besar
bawang putih
cili kering
karipole
daun pandan
bawang besar
bawang putih
cili kering
karipole
daun pandan
minyak
- rebus ayam dengan serbuk kari dan bahan kisar
- setelah ayam masak masukkan santan dan biji cempedak
- tutup api
- tumis darat dan curah ke dalam gulai
- tutup api
No comments:
Post a Comment