...pada 28 Ogos 2021 - janji ini yang terakhir, agaknya isi rumah pun dah muak he he he. Kek sangat sedap sebab cempedak segar dan mentega premium.
buah pemberian Norizah - sebiji ada 4 ulas dan sebiji lagi 6 ulas - ulas yang besar dn tebal
berikan CT
Resipi
250g mentega Tatura Beqa unsalted
secubit garam halus
180g gula halus
260g tepung kek
150g isi cempedak + 3 sudu besar susu uht - puri
100g isi cempedak - gunting dadu kecil
4 biji telur (B)
- krim mentega dan gula
- masukkan telur dan puri
- masukkan tepung
- masuk dalam loyang dan tabur isi di atas
- bakar 160 darjah satu jam dan 170 darjah 20 minit (terbaik - tidak melekat tetapi kek agak gelap)
180g gula halus
260g tepung kek
150g isi cempedak + 3 sudu besar susu uht - puri
100g isi cempedak - gunting dadu kecil
4 biji telur (B)
- krim mentega dan gula
- masukkan telur dan puri
- masukkan tepung
- masuk dalam loyang dan tabur isi di atas
- bakar 160 darjah satu jam dan 170 darjah 20 minit (terbaik - tidak melekat tetapi kek agak gelap)
No comments:
Post a Comment